Dunyanin En Iyı 10 Hava Savunma Sıstemı 2 Tanesı Turk Yapimi, youtube mp3 indir

İzlenme: 38.537

DÜNYANIN EN İYİ 10 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ !!! 2 TANESİ TÜRK YAPIMI !!

Aşağıdaki alternatiflere de göz atmak isteyebilirsiniz

Şarkı indir, bedava müzik indir, youtube dönüştürücü

Bizlere Destek olmak ve Ayrıcalıklardan yararlanmak için kanala katılın:
   / @milliuyanis1  

RESMİ İNSTAGRAM HESABIMIZ:   / milliuyanis1  


Dünyadaki elektronik teknolojisi geliştikçe üretilen füzelerin de menzilleri ve yetenekleri aynı oranda artıyor. Giderek daha ölümcül olan füzeleri durdurmak ise eskisinden çok daha zor. Bu videomuzda dünyanın en iyi 10 hava savunma sistemini sizler için sıraladık hazırsanız başlayalım.


10) Iron Dome

Demir Kubbe İsrailli Rafael şirketi[1] ve İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi[1] tarafından geliştirilmiş mobil bir hava savunma sistemidir.[2]
Dünyanın en başarılı kısa ve orta menzilli hava savunma sistemlerinden olan demir kubbe İsrail'in, topraklarına karşı yapılacak roket ya da diğer hava saldırılarına karşı oluşturduğu gelişmiş bir hava savunma sistemidir. İsrail, 2011 yılında bu sistemi tamamlamış ve hizmete açmıştır. Temeli ise 2005'te atılmıştır; Çalışma şekli ise atılan füzeyi tanımlamak, hedefe kilitlenmek ve roketi veya füzeyi havadayken imha etmek. Sistem, hizmete girdiği 2011 yılından bu yana atılan her 10 füzeden 8 tanesini havada vurmuştur. Günümüzde de kullanılmaya devam edilen füzelerin menzili ise yaklaşık 40 km’dir

9) S-300

S-300 bir Rus şirketi olan Almaz Bilimsel Endüstriyel Şirketi tarafından geliştirilmiş, orta ve kısa menzilde balistik ve benzeri hava saldırılarından korunmak için kullanılan bir hava savunma füze sistemidir. Sistemin NATO isimlendirmesi SA-10'dur. S-300 sistemi ilk olarak uçaklara ve cruise füzelerine karşı hava savunması amaçlı geliştirilmiştir. Son türevleri balistik füzelere karşı da savunma yapabilmektedir. Hedefi vuruş kabiliyeti oldukça yüksek olan bu füzeler aralarında NATO üyesi Bulgaristan, Slovakya ve Yunanistan'ın da bulunduğu birçok ülke tarafından kullanılmaktadır.
S-300 sistemi ilk olarak 1979 yılında, büyük sanayi tesisleri, askeri üsler ve düşman uçaklarına karşı hava sahası savunma amaçlı olarak Sovyetler Birliği'nde geliştirilmiştir.



8) HİSAR-O+
HİSAR-O Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi sabit birlikler ile kritik tesislerin:
• Savaş Uçakları
• Helikopterler
• İnsansız Hava Araçları
• Seyir Füzeleri
• Havadan Karaya Füzelere karşı hava savunma görevini icra eder.


7) Davud Sapanı (David's Sling)
srailli savunma sanayisi üreticisi Rafael Advanced Defence Systems ve Amerikan savunma sanayisi üreticisi Raytheon tarafından ortaklaşa geliştirilen İsrail Savunma Kuvvetleri'ne ait bir askeri sistemdir. Düşman uçaklarını, insansız hava araçlarını, taktik balistik füzeleri, orta ila uzun menzilli roketleri ve seyir füzelerini engellemek için tasarlanmıştır ve 40 km (24,85 mil) ila 300 km (186,41 mil) arasında menzile sahiptir.Davud Sapanı, İsrail cephaneliğindeki MIM-23 Hawk ve MIM-104 Patriot'un yerini alacak.


6) HQ-9

HQ-9, (Çince: 红旗; pinyin: Hong Qi, "kırmızı bayrak" ya da "kırmızı sancak"), Çin'in yeni kuşak uzun menzilli savunma sistemlerinin, aktif radar hedef aramalı, orta menzilden uzun menzile kadar değişken bir dizi hava savunma füzesi ile donatılabilen türüdür.

Kara Kuvvetleri için olan HQ-9 sisteminin ihracat için türetilmiş FT-2000 olarak bilinen bir anti-radyasyon çeşidi de vardır.

Füze menzili 200 km dir

5) SAMP-T


Samp-t sistemi aster 15 ve Aster 30'dan oluşan Aster füze serisinin kullanıldığı bir Fransız-İtalyan ortak üretimi dikey olarak fırlatılan hava savunma füzeler ailesi.

Aster 15 füzesi 30 km ye aster 30 füzesi ise 120 km’ye kadar ulaşabilmekte. Proje pandemi sebebiyle yaşanan ekonomik krizden etkilenerek sürüncemede kalsa da Avrupalı ortaklar bu füzeyi geliştirmeye devam edeceklerini aktarıyor.


4) PATRİOT
MIM-104 Patriot ABD Raytheon Company yapımı uçaksavar füzesidir.

Uçaklara olduğu kadar, taktik balistik füzelere karşı da kullanılabilmektedir.


3) HİSAR-U


Siper (HİSAR-U); ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SaGe tarafından başlatılan, geliştirme çalışmaları devam eden yüksek irtifa ve uzun menzilli bir hava savunma sistemidir. Gemi ve kara konuşlu olarak kullanılması planlanan füzenin 100 km’den fazla menzile, çift darbeli motora, Aktif Radar Arayıcı (RF) başlığa, Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlık (IIR) ile Terminal Güdüm yeteneğine sahip olması bekleniyor. Sistem özellikle Türk Donanaması'nın en büyük muharip gemi projesi olan TF-2000 Hava Savunma Harbi Destroyeri’nde de kullanılacak. İlk etapta 100 km menzile sahip olacağı açıklanan sistemin sonradan daha uzun menzilli olmasına karar verilerek tahmini menzili 200 ila 250 km arasında olacak.

2) THAAD

Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma sistemi veya kısaca THAAD, kısa ve orta menzilli tehdit unsurlarına karşı geliştirilmiş, ABD kara kuvvetlerine ait bir balistik füze savunma sistemidir.

1) S-400

S-400 Triumph (Rusça: С-400 "Триумф", NATO kod adı: SA-21 Growler), orta menzilli hava ve füze savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rusya yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir


#S400 #patriot #hq9 #irondome